Klub info

 

Specialklubben Dansk Ocicat blev stiftet i 2005 under navnet "Dansk Ocicat Klub".

Dansk Ocicat er landets eneste specialklub for racen Ocicat. Klubben er en registreret specialklub under Felis Danica og dermed underlagt Felis Danicas regler for specialklubber.

Klubbens hoved formål er at fremme kendskabet til og udbredelsen af racen Ocicat.

I den forbindelse udgiver klubben et nyhedsbrev 2-3 gange årligt med aktuelle nyheder fra bestyrelse, fra opdrættere og øvrige medlemmer, med aktuel killingeliste og ikke mindst de løbende udstillingsresultater og opnåede titler!

Da Ocicat stadig er en forholdsvis ukendt race for de fleste danskere, tilstræber vi at være repræsenteret på så mange udstillinger som muligt, for at kunne vise vores katte frem for publikum. Samtidig udgiver klubben info-materiale til uddeling for alle interesserede, ligesom vi lejlighedsvis har en racestand på udstillingerne. 

Dansk Ocicat har ca. mellem 25-35 medlemmer, der hovedsagelig består af de aktuelle og tidligere opdrættere af Ocicat samt de killingekøbere, der evt. udstiller deres katte eller blot gerne vil støtte klubbens arbejde og følge med i dens aktiviteter og i racens udvikling. 

For at kunne stå registreret som opdrætter i Dansk Ocicat kræves, at man er registreret opdrætter i FIFe og medlem af en FIFe tilsluttet hovedklub og lader ALLE sine killinger registrere i hovedklubbens stambog.

Nogle af klubbens opdrættere har Felis Danicas Diplomopdrætter Uddannelse ligesom nogen tillige er registreret som et Godkendt Jyrak Katteri, hvilket også indebærer kontrol af de fysiske rammer.

Nye opdrættere anbefales at benytte Felis Danicas mentorordning, med mindre de modtager solid støtte fra den opdrætter, de har købt deres killing hos.